Click on the flags to read this section in another language ...GIVET - ARDENNES

Toeristische stad met een rijk historisch verleden


De stad Givet heeft een heel bijzondere plaats in de Franse Maasvallei. Zowel in geografisch als in historisch opzicht biedt onze stad een rijk en gevarieerd toeristisch aanbod dat echt de moeite loont om te komen ontdekken.

Het FORT van CHARLEMONT
Het fort Charlemont dat vanop de rotsen de stad domineert is de enige overgebleven militaire vesting uit de 17e eeuw in Noord-Frankrijk. Zijn geschiedenis is nauw verbonden met deze van Givet. U kunt het Fort elke dag bezoeken vanaf 1 juli tot en met 31 aug. Openingsuren : 10 u tot 12 u en van 14 u tot 18 u.


De VICTOIRE-TOREN
Dit bouwwerk uit de 14e en 15e eeuw is op onze dagen het museum van de vroegere gevangenis. De Victoire-Toren herbergt tijdens het toeristisch seizoen diverse tentoonstellingen. De Toren is geopend voor het publiek vanaf 1 juni tot en met 31 augustus, alle dagen van 14 u tot 18 u.


EUROPEES CENTRUM van KUNSTAMBACHTEN
Kom er de talrijke ambachtelijke kunstwerken bewonderen en kennis- maken met de typische produkten van de streek. Dit centrum is het ganse jaar open van 10 u tot 12 u en van 14 u 30 tot 18 u uitgezonderd op maandag- en zondagvoormiddag.


De GROTTEN van NICHET
Te Fromelennes op enkele minuten van Givet in een merkwaardig en schilderachtig natuurdecor. Deze grotten hebben hun typisch en ongerept uitzicht behouden en zijn onbetwistbaar het meest merkwaardig curiosum van de Ardennen. Ze zijn open voor het publiek vanaf 1 april tot eind september.


TOERISTISCHE DIENST VAN GIVET
Place de la Tour
F-08600 GIVET